Kaposvár

„Testvérek vagyunk” – Családi nappal zárták a tanévet a kaposvári evangélikusok

Kaposvár – Családi istentisztelet, keresztelő, meseszínház, ugrálóvár, trambulin, arcfestés, csillámtetkó, vattacukor, egy finom pörkölt és több száz palacsinta várta azokat a családokat, akik 2018. június 10-én, vasárnap ellátogattak a kaposvári evangélikus gyülekezetben megrendezésre kerülő családi napra.

12 gyermek és 13 felnőtt vallotta meg hitét Kaposváron

Kaposvár – Két nap, két konfimációs ünnep! Gyermekek és felnőttek, örömkönnyek, meghatottság, boldogság, hálaadás. Ha nagyon röviden össze kellene foglalnom az elmúlt két napot, akkor ezzel tenném.

Megérkezett a kaposvári evangélikusok új orgonája

Kaposvár – A Kaposvári Evangélikus Egyházközség szervezésében, Magyarország Kormánya és Kaposvár Város Önkormányzata támogatásával a napokban Magyarországra érkezett az a közel 3 tonnás, több mint 1000 síppal rendelkező neobarokk orgona, amely a kaposvári evangélikus templomban lesz felállítva a tavasz folyamán.

Kórusok találkoztak Kaposváron

Kaposvár – Idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Éneklő Pannónia kórustalálkozót a hétvégén Kaposváron. A rendezvény növekvő népszerűségét az is bizonyítja, hogy idén a keszthelyi, budapesti, siklósi és törökbálinti együttesek is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Elmélyülni a hitben – 13 felnőtt készül konfirmálni Kaposváron

Kaposvár – Évek óta megszokott már gyülekezetünkben, hogy a pünkösdünnepi gyermekkonfirmáció után, pünkösdhétfőn felnőttek is a konfirmáció megerősítő lépésére vállalkoznak. Nagy öröm azonban, hogy idén nemcsak ketten-hárman, hanem tizenhárman szánták el magukat arra, hogy részt vegyenek a több hónapon át tartó felnőttoktatásban, és így hitben is a gyülekezet felnőtt tagjaivá váljanak.

Megrendezték a sütés nélküli sütemények versenyét a kaposvári gyülekezeti napon

Kaposvár – Gyülekezeti napot szervezett a kaposvári evangélikus közösség, az eseményt egy élménybeszámolóval és sütés nélküli sütemények versenyével kötötték össze. Ám két nagyobb bejelentés is megelőzte a programot – tudtuk meg Pongráczné Győri Boglárkától.

Átadták a kaposvári evangélikusok legnagyobb kitüntetését

Kaposvár – Ismét átadták a kaposvári evangélikusok legnagyobb kitüntetését, a Kaposvári Evangélikus Gyülekezetért díjat. A kétévente átadásra kerülő elismerést és a vele járó emlékplakettet idén Papp Tibor és felesége, Pappné Baráth Katalin művésztanárok kapták.

Zarándokházra gyűjtöttek az evangélikusok

Kaposvár – A Kaposvári Evangélikus Egyházközség 2013-ban alakult férfiköre ötödik alkalommal rendezte meg a gyülekezet jótékonysági bálját Kaposváron 2018. február 3-án a Helyőrségi Klub nagytermében. A bál célja, ahogy minden évben, úgy idén is egy jó kezdeményezés felkarolása volt.

Megkezdődött a házasság hete Kaposváron – KÉPRIPORT

Kaposvár – Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a házasság hete rendezvénysorozat a kaposvári Kossuth téren 2018. február 11-én délután.

„Bizonyságot tenni a szeretetről” – Másodlelkészt iktattak Kaposváron

Kaposvár – Másodlelkészi állás létrehozásáról döntött a Kaposvári Evangélikus Egyházközség 2017 őszén. A tisztségre megválasztott Pongráczné Győri Boglárkát, Pongrácz Máté parókus lelkész feleségét 2018. január 28-án, vasárnap iktatta be hivatalába Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy-Zalai Egyházmegye esperese. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. Énekkel szolgált a gyülekezet kórusa és zenekara.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kaposvár csatornájára